Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 170°C). Vet een muffinbakblik in met boter of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).
Klop de boter (25 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg het zakje kruimelmix uit het pak Dr. Oetker Brookies toe aan de boter. Voeg ook het ei (1 stuk) toe. Meng alles met de mixer met garden op de middelste stand door elkaar tot er een grof samenhangend kruimeldeeg ontstaat. Kneed het kruimelkoekjesdeeg met de handen tot een samenhangend koekjesdeeg. Verdeel het koekdeeg in acht stukken en druk deze in de muffinvorm, zodat er een soort bakje ontstaat.
Smelt in een steelpannetje de resterende boter (75 g). Voeg het ei (1 stuk) en het zakje browniemix toe en mix het met de mixer op de hoogste stand in een minuut tot een glad browniebeslag. Schep het browniebeslag in de muffinvorm, verdeeld over de acht bakjes van het chocolate chip koekjesdeeg.
Plaats de muffinvorm op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brookie-cups in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.
Vergelijkbare recepten
Brownies
Brownies
Brownies