Bak de Wolken cake volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat deze goed afkoelen. Neem een mooie bolvormige kom of (metalen) schaal met bovenaan een doorsnede van ongeveer 15 tot 20 cm. Leg een laagje vershoudfolie in de kom.
Positie rooster: Midden
Baktijd: ongeveer 50 - 55 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Neem een scherp mes en snijd de helft van de cake vanaf het midden in plakken van ongeveer 1 cm dik. Afhankelijk van de grootte (doorsnede) van de bolvormige kom of schaal heb je een hele of een halve cake nodig.
Bekleed de gehele binnenkant van de kom met plakken cake.
Klop de slagroom op. Bestrijk de cake met een laagje jam. Vul de eerste laag cake met slagroom en leg er vers fruit in. (Let op! leg niet teveel fruit naast elkaar, fruit bevat veel vocht wat de cake dan te nat maakt.)
Bedek de slagroom weer met een laagje cake.
Vul ook deze cakelaag met slagroom en fruit .
Leg de laatste laag cake er bovenop en zorg dat er geen openingen meer zijn. Dek eventueel af met een taartkarton en zet de kom ongeveer een half uur in de koelkast.
Opstijftijd: ongeveer 30 Minuten
Haal de kom uit de koelkast en keer deze om. Stort de cake, als je geen taartkarton gebruikt hebt, op een bord of andere ondergrond. Verwijder de vershoudfolie.
Maak de botercrème zoals aangeven op het zakje (en kleur dit eventueel met een paar druppels kleurstof). (Je kunt i.p.v. botercrème ook slagroom gebruiken) Smeer de gehele taart in met een laagje botercrème (of slagroom).
Je kunt er voor kiezen eerst de taart te bekleden met marsepein of fondant en daarna de decoratie daarop te plakken of je kunt de bloemetjesdecoratie direct op de botercrème of slagroom plakken. Steek kleine bloemetjes uit verschillende kleuren marsepein of fondant. Plak parels in het midden van de bloemetjes. Bedek de boltaart met bloemetjes! Bewaar het boltaartje in de koelkast in verband met de vulling!
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart