Verwarm de oven voor. Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.
Positie rooster: Midden
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Smelt de boter in de steelpan op lag vuur. Haal de pan van het vuur zodra de boter begint te borrelen en voeg 200 g witte chocolade en de suikers toe. Roer tot de chocolade gesmolten is. Als het nodig is, zet je de pan terug op een heel laag vuurtje en roer je tot de chocolade gesmolten is. - Als het lijkt alsof het mengsel uit elkaar begint te vallen, maak je dan geen zorgen. Het zal weer samenkomen zodra je de eieren toevoegt.
Giet het chocolademengsel in een kom en laat 5 minuten afkoelen. Voeg de eieren en de sinaasappelschil toe en klop het mengsel op hoge snelheid gedurende 2-3 minuten
Spatel de bloem erdoor tot het net gecombineerd is. Spatel tot slot de, chocolate chips en pistachenoten door het mengsel.
Giet het mengsel in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de blondie 35-40 minuten tot de bovenkant goudbruin is. De rand van de blondie moet gestold zijn en het midden moet een beetje wiebelen.
Zodra je blondie is afgekoeld, haal je hem uit de vorm. Breek de overgebleven witte chocolade en doe het in een kom die je in de magnetron kunt gebruiken. Smelt 30 seconden in de magnetron, roer en verwarm in pieken van 10 seconden tot je chocolade gesmolten en glad is. Sprenkel de gesmolten witte chocolade over je blondie. Strooi de lavendel, pistachenoten en sinaasappelschil erover.
Snij de blondie in 12-16 stukjes en genieten maar!
Vergelijkbare recepten
Brownies
Brownies
Brownies