Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is.
Plaats de muffinvormpjes op de bakplaat in plaats van in een muffinblik; dit voorkomt dat de muffins te veel opbollen.
Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur. Voor het beste resultaat bak je de muffins in een elektrische oven.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C
Temperatuur heteluchtoven: 175 °C
Doe de boter in een beslagkom en mix met een mixer met gardes zacht en romig. Voeg de muffinmix, de eieren en het water toe en mix op de laagste stand. Mix het geheel vervolgens nog 1 minuut op de middelste stand (let op, niet luchtig kloppen). Verdeel het beslag met twee eetlepels of een ijslepel over de vormpjes.
Plaats de bakplaat onder het midden van oven en bak de muffins in ca. 18 tot 20 minuten gaar en goudbruin.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C
Temperatuur heteluchtoven: 175 °C
Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met gardes in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk en de Mix voor Botercrème toe. Mix het geheel ca. ½ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.
Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
Voeg wat druppels kleurstof toe aan de botercrème en roer goed tot hij de juiste kleur heeft. Doe de botercrème in twee spuitzakken.
Bestrooi de gekleurde botercrème met de decoratiestrooisels.
Print foto’s in zwart-wit en knip ze uit, verstevig met karton.
Knip het hoedje uit, plak de pompon erop en plak op de foto’s. Bevestig het geheel aan de cocktailprikkers en steek ze in de muffins.
Vergelijkbare recepten
Muffins
Muffins
Muffins