Hak de noten fijn. Meng tarwebloem, gist, suiker, kaneel, fijngehakte notenmix en zout in een kom. Meng het water met het ei en de boter en schenk het in een kuiltje bij de bloem. Kneed het deeg in ca. 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een elastisch deeg. Vorm het deeg tot een mooie bol en laat het in de kom afgedekt met een theedoek 15 minuten rijzen.
Baktijd: ongeveer 15 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C
Temperatuur heteluchtoven: 200 °C
Vet de springvorm in met boter of gebruik Dr. Oetker Bakspay. Leg de bol deeg in het midden van de springvorm, en verdeel het over de gehele bodem van de springvorm. Bestrijk het deeg licht met losgeklopt ei en bestrooi het met een beetje bloem. Maak met een mes een verdeling op het deeg van acht gelijke punten (laat de punten in de springvorm zitten). Laat het deeg afgedekt met een theedoek 45 minuten rijzen op een warme plaats.
Plaats een rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Bak het notenbrood in ca. 15 minuten gaar en mooi goud bruin. Neem het uit de vorm en laat het uitdampen.
Snijd het afgekoelde notenbrood in de acht punten en snijd de punten horizontaal door midden. Verdeel wat rucola over de broodbodems. Snijd de roombrie in 8 dunne plakken en leg op elke notenbrood een plakje brie. Snijd de peer in 8-16 dunne parten, snijd kroontje en klokhuis weg. Leg op elke broodpunt 1-2 stukken peer. Bestrooi de notenbroodjes met fijngehakte notenmix en druppel er naar smaak honing over. Dek de notenbroodjes af met de kapjes.
Vergelijkbare recepten
Brood
Brood
Brood