Haal de bakplaat uit de oven en leg hierop bakpapier. Verwarm de oven voor, bij voorkeur heteluchtoven.
Baktijd: ongeveer 60 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 120 °C
Temperatuur heteluchtoven: 110 °C
Zorg voor een vetvrij kom, dit kun je doen door de kom schoon te maken met afwasmiddel (hierna wel goed afspoelen) of met wat keukenpapier en citroensap. Klop met de mixer op de hoogste staand in 4 minuten de eiwitten en de halft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe.
Klop de meringue met de mixer met garden verder stijf. De meringue is stijf genoeg wanneer de beslagkom ondersteboven gehouden kan worden zonder dat de meringue eruit loopt.
Verdeel de meringue met twee eetlepels of met een spuitzak met spuitmondje in 15-20 porties op de bakplaat; zorg voor minimaal 2 cm ruimte tussen de schuimpjes.
Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de schuimpjes 60 minuten.
Zet daarna de oven uit en laat de schuimpjes minimaal 2 uur in de oven rusten. Houd de oven gesloten.
Vergelijkbare recepten
Gebak
Gebak