Plaats een rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet het bakblik in met boter of Dr. Oetker Bakspray en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Laat het bakpapier wat uitsteken om de koek na het bakken makkelijk uit de vorm te kunnen tillen.
Baktijd: ongeveer 25 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Meng de boter en de suiker en klop het ca.1 minuut met de mixer op de hoogste stand iets luchtig. Voeg het Tarwegriesmeel, water, eieren, gemalen kokos, vanillesuiker en zout toe. Meng het geheel met de mixer goed door elkaar. Verdeel het basbousa deeg over de bodem van de vorm.
Bak de basbousa in ca. 25 minuten gaar en goudgeel. Laat bij gebruik van een springvorm de ring na het bakken zitten.
Breng de suiker met het water en de honing aan de kook in een pannetje. Kook de stroop als de suiker gesmolten is nog ca. 1 minuut door. Giet de stroop over het gebak. Laat het goed afkoelen en snijd het in puntjes of in stukjes van ca. 4 bij 4cm.
Vergelijkbare recepten
Koekjes
Koekjes
Koekjes