Bekleed een springvorm met bakpapier.
Vermaal de kandijkoekjes tot kruimels, smelt 90 g boter en meng dit tot een samenhangend geheel. Bedek zowel de bodem als de zijkanten van de springvorm met het koekjesmengsel. Druk het mengsel stevig aan en laat het vervolgens 10 minuten opstijven in de koelkast.
Doe de gecondenseerde melk, roomboter (60 g), bruine basterdsuiker en naar smaak zeezout in een pan. Kook de karamelsaus gedurende 10 minuten en blijf constant roeren om te voorkomen dat de karamel aanbrandt.
Laat de karamel iets afkoelen en giet het vervolgens in de springvorm met de koekjesbodem. Laat het geheel minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Klop de slagroom stijf samen met de vanillesuiker en de klop-fix
Neem de taartbodem uit de koelkast en vul deze met plakjes banaan. Schep de slagroom op de taart en decoreer de taart met de chocolade vlokken.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart