Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 60 gram boter in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Doe 300 ml water (op kamertemperatuur 10-20°C), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.
Schenk de kwarkvulling over de taartbodem. Laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast.
Opstijftijd: 150 Minuten
Laat de taart tijdens het decoreren nog even in de springvorm. Zet de pot met karamelsaus bebogeen in een bakje met heet water om wat zachter te worden en verdeel de karamel vervolgens over de taart.
Snijd de bananen in plakjes en verdeel deze over de karamellaag.
Klop de slagroom op met 2 eetlepels vanillesuiker en verdeel de slagroom over de bananen.
Bestrooi als laatste de taart met de chocoladevlokken. Verwijder nu voorzichtig de springvorm.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart