Leg het blikje gecondenseerde melk onder een flinke laag water in een diepe pan en breng het water aan de kook. Draai het vuur laag en kook de gecondenseerde melk vervolgens 90 minuten, je krijgt dan een heerlijke Dulce de Leche. Let op! Zorg ervoor dat het blikje continu onder water blijft staan, anders heb je kans op ontploffing. Voeg eventueel tijdens het koken water toe. Laat de karamel iets afkoelen voordat je ermee verder gaat.
Verwarm de oven voor en bekleed een springvorm met een vel bakpapier. Vet de randen van de springvorm goed in.
Baktijd: 50 - 55 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Doe de Dr. Oetker Wolken Cake Vanille samen met de 3 eieren en 200 ml slagroom in een kom en klop het geheel met een elektrische mixer op de hoogste stand in drie minuten tot een luchtig beslag.
Schep het Wolken cakebeslag in de springvorm en bak de cake onderin de oven in 50 – 55 minuten gaar. Checken of de cake gaar is doe je door een satéprikker in het midden van de cake te prikken; als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
Laat de cake vijf minuten afkoelen in de springvorm en daarna volledig op een taartrooster.
Smeer de bovenkant van de Wolken Cake in met een flinke laag Dulce de Leche. Schroom niet om de hele inhoud van het blik te gebruiken, dat is hartstikke lekker namelijk.
Snijd de banaan in plakjes en verdeel deze over de karamellaag.
Klop de overige 200 ml slagroom samen met de vanillesuiker tot het luchtig is en verdeel dit over de banaanlaag.
Strooi het chocoladeschaafsel over de slagroom en serveer de Banoffee Cake bij voorkeur direct.
Vergelijkbare recepten
Cake
Cake