Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Vet de cakevorm in en bekleed de vorm met bakpapier.
Smelt de boter in een pannetje en laat wat afkoelen.
Prak in een grote kom de bananen fijn en roer de gesmolten boter erdoor.
Roer Dr. Oetker Baksoda, zout, suiker, ei en vanille met een pollepel door het banaan-botermengsel tot de ingrediënten goed gemengd zijn.
Roer de bloem er met een pollepel goed door.
Schep het bananabread beslag over in de cakevorm en zet de het bananabread iets onder het midden in de oven. (Baksoda begint meteen werken als het in aanraking komt met een zuur, daarom moet je niet te lang wachten voordat je het baksel in de oven zet. ) Bak het bananabread ongeveer in een uur gaar.
Baktijd: 60 Minuten
Controleer of het bananabread is, prik met een satéprikker in het bananabread. Komt deze er schoon uit, dan is het bananabread gaar.
Laat het bananabread op een rooster afkoelen.
Vergelijkbare recepten
Basis
Basis
Basis