Breng de melk, slagroom en vanillepasta aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen.
Gebruik ondertussen een garde om het eigeel, de suiker en het zout in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen.
Voeg de chocolate chips toe, vul het mengsel in een diepvriesbestendige bewaardoos en vries in. Dek het af met huishoudfolie. Roer het ijs de komende 2 uur om het half uur krachtig door (haal ook het ijs goed van de zijkanten van de schaal). Laat het ijs na 2 uur nogmaals 2 uur in de vriezer om verder te bevriezen.
Laat het ijs ongeveer 10 minuten op kamertemperatuur komen voordat je het serveert. Klop ondertussen de slagroom met vanillesuiker stijf. Pel de bananen en halveer ze in de lengte. Schep mooie ijsballen op een schaaltje en serveer met banaan, chocoladesaus, slagroom en geschaafde amandelen.
Vergelijkbare recepten
Toetjes
Toetjes
Toetjes