Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C
Temperatuur heteluchtoven: 175 °C
Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Plaats de meegeleverde muffinvormpjes in een muffinbakblik of direct op de bakplaat. Verwarm de oven voor.
Doe de boter in een beslagkom en mix met een mixer met gardes zacht en romig. Voeg de muffinmix, de eieren en het water toe en mix het geheel op de laagste stand. Mix het geheel daarna 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag (let op, niet luchtig kloppen). Verdeel het beslag met twee eetlepels of een ijsbolletjestang over de muffinvormpjes. Vul de muffinvormpjes niet te vol.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes. Meng de appelstukjes met 1 eetlepel kaneel en zet apart.
Meng de bloem, koek- en speculaaskruiden, basterdsuiker en een snufje zout in een kom. Voeg de blokjes koude roomboter toe en wrijf het geheel met je vingers door elkaar tot een kruimelig deeg ontstaat. De structuur moet fijn en korrelig zijn, vergelijkbaar met nat zand
Meng de kaneel appelstukjes door de speculaascrumble. Verdeel dit appel-speculaasmengsel gelijkmatig over het muffinbeslag in de vormpjes.
Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 18-20 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn. Controleer dit door een prikker in het midden van een muffin te steken; als deze er schoon uitkomt, zijn de muffins klaar.
Positie rooster: Midden
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C
Temperatuur heteluchtoven: 175 °C
Laat de muffins iets afkoelen en drizzle er vlak voor het serveren wat kant-en-klare karamelsaus overheen voor een extra zoete touch.
Serveer de muffins warm of op kamertemperatuur en geniet van deze heerlijke combinatie van appel, speculaas en karamel!
Vergelijkbare recepten
Muffins
Muffins
Muffins