Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.
Snijd de helft van de zachte karameltoffees in vieren zodat je ze later kunt mengen in de appelmuffins
Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Plaats de meegeleverde muffinvormpjes in een muffinbakblik of direct op de bakplaat. Verwarm de oven voor.
Doe de boter (150 g) in een beslagkom en mix met een mixer met gardes zacht en romig. Voeg de muffinmix, de eieren en het water toe en mix het geheel op de laagste stand. Voeg de kaneel toe en mix het geheel daarna 1 minuut op de middelste stand tot een glad beslag (let op, niet luchtig kloppen).
Spatel de appelstukjes erdoor. Zet de muffinvormpjes uit het pak in het muffinbakblik en verdeel er de helft van het appelmuffinsbeslag over.
Verdeel de karameltoffeestukjes erover en schep de rest van het beslag erop.
Baktijd: 20 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Bak de appel kaneel muffins in ca. 17 min. goudbruin en gaar. Laat de appelmuffins afkoelen.
Doe de 6 blokjes zachte karamel en de boter (5 g) in een hittebestendige kom.Plaats de kom boven een pan met zacht kokend water (au bain-marie). Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt om te voorkomen dat het mengsel aanbrandt.
Laat de karamel en boter langzaam smelten terwijl je voorzichtig roert totdat ze volledig zijn samengevoegd. Dit zou een gladde en glanzende karamelsaus moeten opleveren.
Drizzle de karamelsaus over de muffins
Vergelijkbare recepten
Muffins
Muffins
Muffins