Meng de bloem met de Backin en zeef het boven een kom. Voeg de suiker, vanillesuiker, zout, ei en boter toe. Kneed het deeg met een handmixer met deeghaken kort op de laagste stand en daarna op de hoogste stand. Kneed nog even door met de hand op een met bloem bestoven werkblad tot een samenhangend, glad deeg. Als het deeg plakkerig is, kun je het deeg even in de koelkast zetten.
Baktijd: ongeveer 40 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Verwarm de oven voor. Beboter de bodem van de springvorm. Rol tweederde van het deeg uit tot een lap en leg deze over de springvormbodem. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem, zet de rand van de springvorm erop. Zet de springvorm op een rooster en bak de bodem ongeveer 10-12 minuten in de oven.
Haal de bodem uit de oven en zet de springvorm op een rooster. Laat de bodem en de springvorm afkoelen. Maak van het overgebleven deeg een rand van ongeveer 2 cm hoog in de springvorm. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes. Laat de boter smelten in een pannetje. Vermeng de appelstukjes met kaneel, suiker en boter. Laat het mengsel iets afkoelen voordat je het over de bodem verdeelt.
Zeef de bloem, suiker en vanillesuiker boven een mengkom. Voeg de boter toe. Mix het geheel met een mixer met deeghaken kort op de laagste stand en daarna op de hoogste stand. Mix zo lang totdat de kruimels het juiste formaat hebben. Verdeel de kruimels over de appelvulling.
Zet de springvorm op een rooster en bak de appelkruimeltaart in een voorverwarmde oven nog ca. 30 minuten. Neem na het bakken de springvorm uit de oven. Laat de appelkruimeltaart tien minuten afkoelen. Verwijder de springvorm en laat de appelkruimeltaart afkoelen op een rooster.
Vergelijkbare recepten
Basis
Basis
Basis