Verwarm de oven voor en vul de muffinbakvorm met papieren muffinvormpjes.
Meng de margarine, havervlokken, gezeefde bloem en rietsuiker in een kom tot een kruimeldeeg.
Meng de bloem met Dr. Oetker Backin in een andere kom. Voeg hier de kaneel, rietsuiker, zonnebloemolie en de ongezoete sojadrink toe. Mix dit met de mixer de ingrediënten tot een glad beslag.
Schep de stukjes appel door het vegan muffins beslag.
Verdeel het beslag over de muffinbakvorm. Dit gaat makkelijk met twee eetlepels. Verdeel daarna de kruimeltopping gelijkmatig over de vormpjes.
Bak de vegan muffins in het midden van de voorverwarmde oven.
Positie rooster: Midden
Baktijd: 35 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Haal de vegan appelmuffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.
Vergelijkbare recepten
Muffins
Muffins