Vouw de taartvorm (volg de instructies op de taartvorm) en zet deze op een plat bord.
Smelt 35 g boter in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de taartvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Zorg dat de sinaasappelsap en Aperol Spritz op kamertemperatuur zijn. 18°C - 22°C.
Meng de sap en Aperol Spritz met de kwark. Meng het met een mixer met gardes op de middelste stand tot een glad mengsel.
Voeg de slagroom in en de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 30 seconden goed door elkaar. Klopt het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.
Schenk het taartmengsel over de bodem in de taartvorm.
Laat de taart op het bord ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.
(Begin met de spiegel pas na het opstijven van de taart.)
Leg de gelatine in een bakje met ruim koud water minimaal 10 minuten. Verwarm de sinaasappelsap en de Aperol Spritz maar laat het niet koken. Zet de warmtebron uit.
Haal de gelatineblaadjes uit het water, knijp ze uit en voeg deze toe aan de sinaasappelsap en de Aperol Spritz. Roer goed totdat de gelatine volledig is opgelost. Voeg evt. wat kleurstof toe.
Laat het 15 minuten afkoelen en giet het geheel voorzichtig over de kwarktaart.
Laat de spiegel minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Snijd voor het serveren de rand los van de taart met behulp van een mesje.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart