Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Hak de muesli eventueel iets fijner en rooster de muesli in een pan zonder boter. Voeg de gesmolten boter en de honing toe. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met deze kruimels en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm minimaal tien minuten in de koelkast.
Laat de ananasschijven uitlekken en vang het sap op. Doe het sap in de maatbeker en vul het aan met lauwwarm water tot 400 ml. Doe het water/ananassapmengsel in een kom en voeg de kwarktaartmix toe. Voeg de citroensap en citroenrasp toe. Klop dit met de mixer met garden op de laagste stand in één minuut tot een glad mengsel. Voeg de yoghurt en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem en laat de ananastaart ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.
Verwijder na het opstijven de springvorm en decoreer de ananastaart met stukjes ananas en eventueel een beetje muesli.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart