Bak de Biscuittaart volgens de bereidingswijze.
Baktijd: 30 - 40 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Mix de roomboter romig en wit. Voeg eerst de helft van de poedersuiker toe en mix goed door voor je de 2e helft toevoegt. Mix dit geheel 2 minuten op hoogste stand. Vul een spuitzak met deze botercrème.
Snijd de afgekoelde taart horizontaal 2x door, op 1/3e en 2/3e van de taart. Haal de bovenste 2 lagen eraf en leg de onderste laag op een serveerschaal.
Spuit nu op de onderste laag van de taart aan de rand een opstaand randje met de botercrème. Spuit 2 lagen op elkaar. Zo ontstaat er een soort van dijk zodat de kwarktaart vulling niet de taart uit kan lopen als deze nog vloeibaar is. Zet deze bodem tot je de vulling klaar hebt in de koelkast.
Leg één biscuitlaag weer op de taart en besmeer deze voorzichtig met de los geroerde aardbeienjam. Leg de laatste taartlaag op de taart.
Meng 110 gram van de aardbeien kwarktaartmix met 200 ml water en mix dit 1 minuut op de middelste stand. Voeg kwark en slagroom toe en mix dit 3 minuten op de hoogste stand. Zet dit even in de koelkast zodat het iets lobbiger wordt. Haal daarna de biscuittaart uit de koelkast en vul deze met het aardbeienkwarkmengsel.
Maak volgens de bereidingswijze op de verpakking de botercrème. Mix de aardbeienjam er heel even door, dat mag nog goed zichtbaar zijn. Smeer de taart royaal af met de botercrème, zodat je niets meer ziet van de taart.
Klop de slagroom met het zakje Klop-fix. Vul een spuitzak met een kartelmondje met de slagroom. Spuit 12 mooie toeven op de taart. Decoreer de onderkant van de taart met een randje van de slagroom. Leg op elke toef een mooie aardbei.
Vergelijkbare recepten
Taart