Klop de boter, poedersuiker, vanillesuiker en het ei romig. Meng de bloem met de Backin, zeef dit over het botermengsel en meng alles. Schenk het deeg in een beboterde en met bloem bestrooide taartvorm en strijk het glad. Bak het deeg in de onderste helft van de voorverwarmde oven.
Baktijd: ongeveer 25 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Laat de bodem 5 minuten in de vorm laten afkoelen, leg 'm daarna op een taartrooster.
Bestrijk de taartbodem met gesmolten witte chocolade en laat het verder afkoelen.
Meng custard met de suiker, voeg het ei toe en meng dit met 2 eetlepels koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Meng 4 eetlepels van de hete melk met de custard en giet vervolgens alles in de hete melk. Laat dit onder voortdurend roeren nog even doorkoken. Roer de pudding tijdens het afkoelen regelmatig even om. Klop de slagroom samen met de Klop-Fix op en schep deze door de afgekoelde pudding.
Verdeel de crème gelijkmatig over de taartbodem en beleg dit met de schoongemaakte aardbeien. Bereid de Taartina zoals beschreven op de verpakking en bestrijk hiermee de aardbeientaart.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart