Verwijder de steeltjes en snijd de aardbeien in kleine stukjes.
Doe de aardbeien in een pan met de suiker en het water en verwarm op een laag vuur ongeveer 10 minuten tot de suiker is opgelost en de aardbeien zacht zijn.
Plaats een zeef op een grote kom en giet het mengsel door de zeef. Leg 150 ml aardbeiensap opzij, dit wordt het glazuur. Doe 100 ml sap terug in de pan. Houd de aardbeien in de zeef apart. Deze gebruiken we voor het beslag.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt 70 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Klop in een kom de MonChou (op kamertemperatuur) met een mixer met gardes op de hoogste stand in 1 minuut glad.
Voeg de aardbeiensap en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa.
Voeg de ongeklopte slagroom toe aan het taartmengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1½ minuut tot een egale massa.
Spatel de gezeefde aardbeien door het beslag. Verdeel het taartmengsel over de bodem en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Opstijftijd: 120 Minuten
Maak voor het serveren van je MonChoutaart het aardbeienglazuur. Leg 2 blaadjes gelatine in een bakje water om zacht te laten worden.
Verwarm en meng in een pannetje de resterende aardbeiensap (150 ml). Los de gelatineblaadjes op in het verwarmde mengsel en roer goed door. Laat het mengsel 10 minuten afkoelen.
Haal de MonChoutaart uit de vorm en leg op een serveerschaal. Giet het glazuur over de bovenkant van de MonChoutaart. Snijd de aardbeien doormidden en leg ze op het glazuur als decoratie.
Je bent nu klaar om je aardbeien MonChoutaart te serveren, bewaar tot het opdienen in de koelkast. Eetsmakelijk!
Vergelijkbare recepten
Toetjes
Toetjes