Maak de kwarktaart taart volgens de aanwijzingen op de verpakking: leg het bijgesloten vel bakpapier over de bodem van de springvorm. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt de boter in een pannetje. Haal van het vuur af en meng met de kruimelbodemmix.
Bedek de bodem van de springvorm hiermee en druk plat met de bolle kant van een lepel.
Zet de springvorm voor ca. 10 minuten in de koelkast.
Doe ondertussen het water in een beslagkom en voeg de taartmix toe. Mix in 1 minuut op de laagste stand tot een glad mengsel.
Voeg vervolgens de slagroom en de kwark toe en mix in 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa (gebruik bij voorkeur de kwark en slagroom direct uit de koelkast).
Schenk het taartmengsel over de bodem.
Strijk de bovenkant glad en laat minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen op een keukenpapiertje.
Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand en haal de springvorm ervan af.
Schaaf de witte chocolade met een kaasschaaf (of rasp).
Snijd de aardbeien in stukjes.
Beplak de rand van de taart met het amandelschaafsel. Druk voorzichtig aan.
Verdeel de aardbeienstukjes over het midden van de taart.
Strooi de geraspte witte chocolade over de taart en zet ‘m op een mooi bord of een plateau.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart