Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt 60 gram boter in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Doe de 300 ml water, de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.
Pureer de aardbeien zacht met de hand met behulp van een vork of maak gebruik van een blender.
Voeg de aardbeienpuree en de chocoladedruppels toe aan het kwarktaartbeslag, roer dit rustig door elkaar en schenk het taartmengsel over de bodem.
Laat de kwarktaart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast.
Opstijftijd: 150 Minuten
Schenk de slagroom in een vuurvaste schaal of kom en verwarm deze au bain-marie (laat deze niet koken).
Doe 240 g Dr. Oetker Smeltchocolade in een schaal en schenk vervolgens de verwarmde slagroom erover. Laat vier minuten rusten.
Roer vervolgens de gesmolten chocolade en de slagroom door elkaar.
Leg de aardbeien op de kwarktaart en versier deze met de chocolade ganache. Optioneel kun je ook eerst de kwarktaart omhullen met de chocolade ganache en vervolgens de aardbeien erop plaatsen.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart