Klopt de slagroom op en doe deze in een spuitzak.
Garneer de aardbeien kwarktaart met toefjes slagroom, suikerhartjes en eventueel verse aardbeien
Leg het bakpapier over de bodem van het rechthoekige bakblik. Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig
Tip: Zorg ervoor dat het bakpapier boven de rand van de bakvorm uitsteekt, zodat je aan het einde gemakkelijk de kwarktaart uit de vorm kunt halen met behulp van het bakpapier.
Doe het water (300 ml op kamertemperatuur) en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de aardbeien kwarktaart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart