Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Zomerse Trifle met aardbeien en kiwi

Luchtige en romige trifle met een bodem van cake en daarboven op banketbakkersroom, aardbeiensaus, verse aardbeien, kiwi's en een toef slagroom.

6 stuks

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Zomerse Trifle met aardbeien en kiwi

Voor de zomerse trifle:

2 el Dr. Oetker Garneeramandelen
6 plakjes cake (huisgebakken of kant-en-klaar)
2 el zoete sherry (PX-sherry) optioneel
aardbeiensaus
500 g aardbeien (gehalveerd)
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
400 ml volle melk
250 ml slagroom
2 kiwi's
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

Bakgerei:

mixer met garden
hoge coupe s
koekenpan

Bereiding

Bereiding

1

Bereidingswijze:

Rooster in een droge koekenpan, al omschuddend, het amandelschaafsel goudbruin en laat het afkoelen.

2

Gebruik een glazen schaal die recht omhoog loopt, of 6 brede hoge glazen. Bestrijk 3 plakken cake met aardbeiensaus en leg er een plak cake bovenop. Snijd de dubbele plakken cake in stukken en leg ze in de schaal of verdeel ze over de glazen. Schep 300 gram van de aardbeien om met de rest van de aardbeiensaus en schep ze op de stukken cake.

3

Bereid de Banketbakkersroom met melk en schep de room op de aardbeien. Strijk de bovenkant glad. Klop de slagroom stijf met de Vanillesuiker. Schep de helft lepel voor lepel op de vla en strijk het glad. Spuit van de rest toeven langs de rand van de schaal.

4

Schil de kiwi's en snijd ze in kwart plakjes. Meng ze met de rest van de aardbeien en het amandelschaafsel en schep het op de slagroom. En klaar is de trifle.

Voedingswaarden Voor het recept Zomerse Trifle met aardbeien en kiwi

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 65535kJ
21189kcal
464kJ
111kcal
Vet 999.99g 9.2g
Koolhydraten 961g 5g
Eiwit 362g 1.9g