Flag

Wolken Vanille-Choco met extra choco vulling

12 taartpunten
Gemakkelijk
70
Een luchtige marmer taart met extra chocolade. Heel simpel en heel lekker....
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cake
1 pakDr. Oetker Wolken Choco en Vanillesmaak
200 mlslagroom
3eieren
1 elmelk
Voor de vulling
1 zakjeDr. Oetker Cake & Taart Vulling Choco
Extra nodig
bakpapier
springvorm 24 cm
zeefje

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Wolken Choco en Vanillesmaak
1

Voor de Vanille- Choco Cake

Verwarm de oven voor. Bereid het witte en bruine beslag volgens de aanwijzingen van de verpakking.

2

Verdeel het witte en bruine beslag over taartvorm. Draai er met een vork rondjes door zodat het marmer effect ontstaat.

3

Strooi ca. ¼ van de poedersuiker vlak voor het bakken met een zeefje over het beslag.

4

Bak de Wolken Cake in 50-55 minuten gaar. Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster.

Positie rooster: Onder

Baktijd: 50 - 55 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

5

Snijd de afgekoelde wolkencake voorzicht door de helft. Gebruik hiervoor een taartsnijhulp of een groot broodmes. Haal de bovenste helft eraf en verdeel de Cake & Taart Vulling Choco over de onderste helft.

6

Leg de bovenste helft weer op de taart. Verdeel met een zeefje de overgebleven poedersuiker over de taart.