Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Wolken dessert citroencake-aardbei

Heerlijk dessert met wolken citroen cake, romige mascarpone, aardbeien en een dun laagje poedersuiker...

4 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Wolken dessert citroencake-aardbei

Voor de citroencake:

1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen
200 ml slagroom
3 eieren

Voor 4 personen dessert:

125 g Mascarpone
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
2 el gembersiroop
125 g aardbeien
1 citroen

Bakgerei:

bakpapier
springvorm
mixer met garden

Bereiding

Bereiding

1

Bereidingswijze:

Bereid de Wolken Citroencake volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Elektrische oven: 160°C

Heteluchtoven: 140°C

Baktijd: 50 - 55 Min.

2

Snijd de taart in 12 punten. Plaats op vier dessertbordjes een punt Wolken Citroen. Houd 8 mooie aardbeien achter voor decoratie. Snijd de rest van de aardbeien in kleine stukjes. Was de citroen, rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.

3

Meng 2 eetlepels gembersiroop, Vanillesuiker, ½ theelepel citroenrasp en twee eetlepels citroensap door de mascarpone. Voeg hier als laatste de gesneden aardbeien aan toe.

4

Leg twee bolletjes van het mascarpone mengsel naast de Wolken Citroencake en decoreer het dessert met partjes aardbeien en een klein beetje geraspte citroenschil.

Voedingswaarden Voor het recept Wolken dessert citroencake-aardbei

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1560kJ
375kcal
1026kJ
247kcal
Vet 36g 24g
Koolhydraten 4.4g 2.9g
Eiwit 8.1g 5.3g