Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Wolken Choco Kokos Plaattaart

Een knapperige koekbodem met een heerlijk luchtig laagje choco-kokos. Het uitdelen van deze plaattaart is al een feestje op zich!

30 - 35 stuks

Wat bakervaring gewenst 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Wolken Choco Kokos Plaattaart

Voor de koekbodem:

350 g bloem
250 g boter (op kamertemperatuur)
125 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

Voor de wolken cakelaag:

1 pak Dr. Oetker Wolken Choco-Kokos
200 ml slagroom
3 eieren (op kamertemperatuur)

Voor de topping:

1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Choco

Extra nodig:

bakplaat (formaat ca. 25x35cm)
1 flesje Dr. Oetker Bakspray of een vel bakpapier
mixer met garden

Bereiding

Bereiding

Voorbereiding:

Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet in met bakspray. Plaats een rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170°C

Heteluchtoven: 150°C

1

Bereid de koekbodem:

Snijd de boter in klontjes doe deze met de bloem, de suiker en het zakje vanillesuiker in een beslagkom. Mix voorzichtig op de laagste stand tot een kruimelig deeg. Leg de kruimels op de bakplaat en druk met handen of met de bolle kant van een lepel tot één geheel. Plaats de bakplaat 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Baktijd: 20 Min.

2

Doe in een beslagkom de Wolkenmix, de eieren en de slagroom en mix het geheel met de mixer op de laagste stand tot een massa. Klop vervolgens het beslag in 3 minuten luchtig.

3

Verdeel het Wolken Choco-Kokos beslag over de gebakken koekbodem. Plaats de bakplaat opnieuw in de oven en bak voor ongeveer 40 minuten. Controleer of de plaatcake gaar is met behulp van een sateprikker.

Baktijd: 40 Min.

4

Plaatkoek decoreren:

Als het cakebeslag goed gaar is laat je de cake buiten de oven afkoelen. Als deze goed is afgekoeld verdeel je het zakje Dr. Oetker Cake&Taartvulling Chocolade over de wolken choco-kokoslaag. Bestrooi dit met het zakje kokos-poedersuiker.

5

Snijd de plaatkoek Wolken Choco-Kokos Cake in mooie gelijke stukjes en serveer ze op een schaal.

Voedingswaarden Voor het recept Wolken Choco Kokos Plaattaart

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 575kJ
137kcal
1623kJ
388kcal
Vet 7.9g 22g
Koolhydraten 14g 40g
Eiwit 2.1g 5.8g