Flag

Wafeltaart met room en roodfruit 

4 porties
Gemiddeld
40
Maak van zelfgebakken wafels een heerlijke taart. Gevuld met room, rood fruit en een blaadje munt.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de wafels
100 gboter of margarine
60 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
snufjezout
2eieren
180 gbloem
0,5 tlDr. Oetker Backin
175 mlkarnemelk
2 elhoning
Voor de vulling
150 gaardbeien
150 gframbozen
250 mlslagroom
1 - 2 zakjesDr. Oetker Klop-Fix
125 gkwark
60 gsuiker
2 elcitroensap
Voor decoratie
gepelde pistachenoten gehakte
munt naar smaak
poedersuiker
Extra nodig
wafelijzer

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
1

Recept voor wafels

Doe de boter in een kom. Meng met een mixer de boter zacht en voeg beetje bij beetje de suiker, vanillesuiker en het snufje zout toe. Meng het tot goed gemengd is. Mix het daarna 1/2 minuten op de hoogste stand door.

2

Meng de bloem met Backin, voeg het beetje bij beetje en afwisselend met de karnemelk in delen toe aan het botermengsel. Mix ondertussen met de mixer op de middelste stand. Voeg daarna de honing toe en mix het nog even goed door.

3

Wafels bakken

Vet het wafelijzer in met een beetje boter of bakspray. Zet het wafelijzer op de middelste temperatuur en laat het goed warm worden. Controleer eventueel de handleiding van het wafelijzer.

4

Vul het wafelijzer met het wafelbeslag. Bak de wafels goudbruin en krokant. Het is een afhankelijk van de grootte van het wafelijzer hoe lang ze moeten bakken. Bak in totaal vier wafels.

5

Voor de roomvulling

Klop de slagroom stijf met 1 en 2 zakjes Klop-Fix. Meng in een andere kom de kwark, suiker en citroensap. Spatel de geklopte slagroom erdoor.

6

Was de frambozen en aardbeien en dep ze droog. Snij ongeveer een derde van de aardbeien in plakjes (ongeveer 100 gram).

7

Leg een wafel op een mooi serveerbord. Bestrijk de wafel met ongeveer een kwart vanhet slagroom-kwarkmengsel. Verdeel een kwart van de frambozen en eenderde van de aardbeienplakjes over de room. Leg de volgende wafel er bovenop en herhaal dit.

8

Bestrijk de bovenste wafel met het overgebleven kwark-slagroom mengsel. Verdeel de hele aardbeien en de laatste frambozen er over. Strooi tot slot de gehakte pistachenoten er over.

9

Het lekkerst is om de wafeltaart gelijk te serveren. Wil je liever even wachten zet de wafeltaart tot serveren in de koelkast. Leg vlak voor het serveren de muntblaadjes op de taart en bestrooi de wafeltaart met poedersuiker.