Flag

Vruchtentaart

1 taart
Gemiddeld
40
Vruchtentaart gevuld met banketbakkersroom en daarop verschillende soorten fruit.
Logo Image
Baktips
Je kunt de taart eventueel decoreren met slagroom en geroosterd amandelschaafsel.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de vruchtentaart
150 gKristalbloem (Koopmans)
0,5 tlDr. Oetker Backin
100 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
4eiwitten
4eidooiers
mespuntjezout
1 zakjeDr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
Voor de vulling
500 gvers fruit of vruchten uit blik (bv. ananas, perziken, kersen, bananen, sinaasappelen, etc.)
Voor het glaceren
1 zakjeDr. Oetker Taartina Helder
250 mlvruchtensap of wijn of water
Extra nodig
springvorm of vlaaivorm

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
Picture - Dr. Oetker Taartina Helder
1

Zo maak je de vruchtentaart

De eidooiers in een mengkom schuimig kloppen, geleidelijk tweederde van de suiker en vanillesuiker toevoegen en kloppen tot een dikke schuimige massa ontstaat. De eiwitten met het zout stijfslaan en geleidelijk al kloppend de resterende suiker toevoegen. Het eiwit op het eidooiermengsel scheppen. De bloem met backin zeven en met het eiwit voorzichtig door het eidooiermengsel scheppen. Doe het beslag in een goed ingevette vruchtentaartvorm over en bak de taart iets onder het midden in een voorverwarmde oven.

Baktijd: 35 - 40 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

2

Bereid de Mix voor Banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voor de vulling het fruit schoonmaken en in plakjes snijden; vruchten uit blik in een zeef laten uitlekken en verder verwerken. De goed afgekoelde taartbodem met de banketbakkersroom bestrijken en de schoongemaakte vruchten erover verdelen.

3

Dr. Oetker Taartina helder met het vruchtensap volgens de aanwijzingen op de verpakking bereiden, iets laten afkoelen en de vruchten ermee bestrijken. Zet de vruchtentaart in de koelkast, zodat de Taartina opstijft.

Baktips

  • Je kunt de taart eventueel decoreren met slagroom en geroosterd amandelschaafsel.