Flag

Vlindertaart

10 - 12 taartpunten
Moeilijk
80
Maak van biscuitbeslag een prachtige taart. Deze vlindertaart is bijna zonde om op te eten.
Logo Image
Baktips
Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
springvorm (24 cm)
mixer met gardes
4spuitzakken met kleine ronde opening of spuitmond
voor de biscuittaart
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren (m, op kamertemperatuur)
50 mlwater
voor de gekleurde botercrème
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter (zacht)
125 mlmelk (koud)
1 pakDr. Oetker Kleurstoffen
voor de vlinder decoratie
strooibusDr. Oetker Glittersuiker
Dr. Oetker Choco Rolfondant Wit
Dr. Oetker Rolfondant roze
Dr. Oetker Choco Rolfondant Bruin
1 doosjeDr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
Picture - Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
1

Biscuittaart bereiden

Verwarm de oven voor. Bereid het beslag en bak de biscuittaart zoals aangegeven op de verpakking. Laat de taart goed afkoelen.

Positie rooster: Midden

Baktijd: 30 - 40 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

2
Picture - Stap-1 Vlindertaart.png

Snijd de biscuittaart in twee helften. Leg deze weer netjes op elkaar en snijd nu de taart verticaal doormidden:

3
Picture - Stap-2 Vlindertaart.png

Leg de twee biscuittaart helften met de bolle kant naar elkaar toe. Snijd vanaf de binnenkant, net boven het midden schuin naar beneden bij iedere kant. (zie foto)

4
Picture - Stap-3 Vlindertaart.png

Draai de onderste biscuittaart helften zo om, zodat de vorm van de vlinder ontstaat.

5
Picture - Stap-4 Vlindertaart.png

Maak de botercrème aan zoals beschreven op de verpakking. Bestrijk de stukken biscuittaart tussen de lagen met botercreme. Voor wat extra smaak aan de vlindertaart kun je de taart ook eerst bestrijken met een laagje jam of jouw favoriete taartvulling. Tot slot smeer je alle stukken bovenop helemaal af met een laagje botercrème.

6
Picture - Stap-5 Vlindertaart.png

Maak van de overgelegen botercrème 4 kleuren aan met de kleurstofstiften. Maak lichtgeel, rozerood, blauw en groen (= drupjes geel + blauw). Doe deze in spuitzakken met een zeer kleine ronde opening.

7
Picture - Stap-6 Vlindertaart.png

Maak met kleuren een vlinderpatroon op de biscuittaart.

8
Picture - Stap-7 Vlindertaart.png

Doe de glittersuiker per kleur in een bakje.

9
Picture - Stap-8 Vlindertaart.png

Bestrooi de vlindervlakken met glittersuiker. Trek de vlinder taartstukken nog een beetje uit elkaar tot je de juiste vorm hebt gevonden om het lijfje nog tussen te zetten.

10
Picture - Stap-9 Vlindertaart.png

Snijd uit een plak dik uitgerolde witte chocolade rolfondant de vorm van een vlinderlijfje.

11

De kop kun je uitsteken met een ronde uitsteker. Zorg ervoor dat het kopje een beetje bol houdt.

12

Steek uit donkerroze marsepein een volledige cirkel met dezelfde ronde uitsteker. Deze cirkel plak je op het lijfje en de rest van het lijfje snijd je ook uit een plak lichtroze marsepein.

13

Trek nu met een chocostift horizontale lijntjes op het lijfje. Geen chocostift? Maak dan flinterdunne sliertjes uit de choco rolfondant en plak deze op het lijfje.

14

Rol 2 dunne slierten van de chocolade rolfondant en laat deze ook goed drogen tot ze hard zijn geworden. Daarna kun je ze op de kop plakken en het complete lijfje tussen de vlindertaart delen in leggen.

Baktips

  • Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.