Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Verjaardagstaart met leeftijd

Leuke marsepein taart voor een verjaardag, versierd met de leeftijd van de jarige en gevuld met heerlijke botercrème.

1 taart

Wat bakervaring gewenst 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Verjaardagstaart met leeftijd

Voor de bodem:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water

Voor de vulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zachte)
125 ml melk (koude)

Voor decoratie:

6 pakken Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)

Bereiding

Bereiding

1

Taartbodem bereiden:

Bereid het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet de bakvorm in met Bakspray en verwarm de oven voor. Bak de taart net onder het midden van de oven in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.

Elektrische oven: 170°C

Heteluchtoven: 170°C

Baktijd: 30 - 40 Min.

2

Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de vorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart goed afkoelen. De taart is nu gereed om door te snijden, te vullen en te decoreren.

3

Vullen van de verjaardagstaart:

Gebruik voor het doorsnijden van de taart een scherp kartelmes (groot broodmes). Leg een hand zachtjes op de taart zodat deze niet verschuift en snijd de taart voorzichtig horizontaal doormidden.

4

Bereid de luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul en bestrijk de taart met de botercrème.

5

De verjaardagstaart versieren:

Snijd het roze en groene marsepein van de zes blokken marsepein af. Kneed het roze marsepein (600 gram) soepel. Vorm er een vierkant blok van. Rol dit blok marsepein onder regelmatig keren, uit tot een vierkante lap van ca. 32 bij 32 cm en een dikte van 3 mm. Leg het marsepein op de taartbodem. Let erop dat er rondom overal evenveel overlap is. Vouw voorzichtig het marsepein rond de taart en druk het aan de onderkant tegen de taart. Snijd met scherp kunststof mesje overtollig marsepein af, maar laat een randje van 3 mm over. Duw het marsepein onder de rand van de taartbodem en druk het aan.

6

Kneed de helft van het groene marsepein soepel en rol het uit. Schrijf op papier cijfers van ca. 23 cm hoogte en knip deze uit. Leg de cijfers op met vershoudfolie afgedekte groene marsepein en maak met het mesje de vorm van de letters in het marsepein.

7

Verwijder het folie en snijd cijfers uit. Leg de cijfers bovenop de verjaardagstaart en duw ze voorzichtig maar stevig aan.

Voedingswaarden Voor het recept Verjaardagstaart met leeftijd

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 60643kJ
14621kcal
433kJ
104kcal
Vet 999.99g 7.4g
Koolhydraten 835g 6g
Eiwit 453g 3.2g