Flag

Tulband

12 - 14 porties
Gemiddeld
75
Zet een lekkere tulband op tafel met behulp van dit gemakkelijke recept. Heerlijk gevuld met krenten en rozijnen.
Stap in de magische wereld van bakken en verwen jezelf met een onweerstaanbare traktatie - een zelfgemaakte tulband die al je zintuigen zal betoveren! Met dit eenvoudige recept ontdek je hoe je een prachtige en smaakvolle tulband kunt maken die je tafel zal transformeren in een heerlijk feestelij...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Bakgerei
Mixer met gardes
Beslagkom
Tulbandvorm Ø22-24 cm

Ingrediënten

Voor de tulband
250 gboter of margarine (op kamertemperatuur)
200 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
4eieren
5 druppelsDr. Oetker Aroma Citroensmaak
0,5 tlzout
350 gpatentbloem
1 zakjeDr. Oetker Backin
4 elmelk
100 grozijnen
100 gkrenten

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Aroma Citroensmaak
Picture - Dr. Oetker Backin
1

Zo maak je de tulband

Vet de tulbandvorm in en verwarm de oven voor. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker schuimig in een mengkom. Meng de eieren een voor een door het beslag terwijl u blijft mixen. Voeg ondertussen ook het citroenaroma en het zout toe. Zeef de bloem en het bakpoeder afwisselend met de melk door het beslag. Schep ondertussen het beslag erdoor. Voeg zoveel melk toe, tot het deeg als een dik lint van de lepel loopt.

2

Was de krenten en rozijnen en dep ze droog met keukenpapier. Schep ze op het laatste moment door het deeg (je kunt eventueel de krenten en rozijnen door de bloem wentelen om het zakken naar de bodem te voorkomen). Doe het beslag in de vorm en bak de tulband iets onder het midden van de voorverwarmde oven.

Baktijd: 65 - 70 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C