Verwarm de oven voor. Klem het bakpapier op de bodem en vet de randen van de springvorm in met eventueel wat bakspray. Maak volgens de bereidingswijze op de verpakking het beslag voor biscuitbodem. Voeg als extra de cacaopoeder aan het beslag toe. Vul de springvorm met het beslag en plaats de vorm iets onder het midden van de oven. Bak de chocotaart in ongeveer 30 minuten gaar.
Positie rooster: Midden
Baktijd: 30 - 35 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Als de chocoladecake is afgekoeld kun je de taart in 3 lagen snijden. Je hebt nu 3 lagen en 2 tussenlagen om te vullen. Mix de botercrème, roomboter, melk en cacao en verdeel het mengsel op elke tussenlaag.
Verwarm de Dr. Oetker choco glazuur volgens de bereidingingswijze op de verpakking. Zet ondertussen alle decoratie voor op de taart klaar.
Verdeel een gedeelte van de chocoladedip over de taart en verdeel deze dan over de bovenkant met lepel. Voor een speels effect kun je voorzicht wat chocolade over de rand van de taart strijken. Verdeel nu de decoratie over de taart, begin met de hoogste koekjes en als laatste de chocolade bolletjes uit de Dr. Oetker Regenboog Fantasie.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart