Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Trifle met citroenroom, meringue en aardbeien

Een recept van Ohmyfoodness voor Dr. Oetker: ,,een lekker zomers dessert voor jullie: een trifle met citroenroom, meringue en aardbeien. Lekker zoet, fris en perfect om een barbecue of ieder ander diner mee af te sluiten.''

4 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Trifle met citroenroom, meringue en aardbeien

Voor de trifle met citroenroom:

4 plakjes cake (ev. citroen-)
250 ml slagroom
40 g kristalsuiker
citroensap van 1 citroen
4 aardbeien (grote)

Voor de meringue:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena (bijv. Koopmans)

Extra nodig:

mixer met garden
4 mooie (hoge) glazen
beslagkom (vetvrij)

Bereiding

Bereiding

1

Snijd de plakken cake in blokjes en verdeel deze over de bodem van een viertal glazen.

2

Breng de slagroom met de kristalsuiker aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer het citroensap erdoor. Laat even afkoelen en schenk vervolgens over de cake in de glaasjes.

3

Zet de glazen in de koelkast zodat de citroenroom kan opstijven.

4

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 110°C

Heteluchtoven: 110°C

5

Meringue maken:

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maizena toe en klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

6

Verdeel dit mengsel in hoopjes over een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak de meringues een uur in de voorverwarmde oven. Zet hierna de oven uit en laat de meringue vervolgens nog twee uur in een dichte oven drogen.

Baktijd: 60 Min.

7

Maak de Trifle compleet:

Snijd de aardbeien in stukken en verdeel deze in de glaasjes over de citroenroom.

8

Breek de meringues in stukjes en verdeel deze over de verse aardbeien. Serveer de trifle met citroenroom, meringue en aardbeien direct.

Voedingswaarden Voor het recept Trifle met citroenroom, meringue en aardbeien

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 2280kJ
549kcal
1330kJ
320kcal
Vet 30g 17g
Koolhydraten 64g 38g
Eiwit 5g 2.9g