Verwarm de oven voor. Volg de aanwijzingen op het pak van de Dr. Oetker Wolken cake om het beslag te maken.
Baktijd: 50 - 55 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Bak de taart in 50-55 minuten gaar. Prik met een satéprikker in de taart om te kijken of hij gaar is. Als de satéprikker schoon en droog uit de taart komt, kun je de taart uit de oven halen en deze af laten koelen.
Maak de Dr. Oetker Banketbakkersroom volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de biscuitbodem twee keer door, zodat er 3 lagen ontstaan. Bestrijk op de onderste laag met ongeveer 1-2 cm de banketbakkersroom. Leg daar het middelste taartdeel op en bestrijk deze aan de bovenkant met aardbeienjam. Dek deze af met het laatste taartdeel.
Maak de botercrème volgens aanwijzing op het zakje. Bestrijk de taart daarna helemaal met botercrème.
Rol 3-4 pakjes Dr. Oetker witte fondant zo dun mogelijk uit en zo rond mogelijk. Hiermee kun je de hele taart bekleden. Rol de witte fondant om een deegroller heen. Gebruik voldoende poedersuiker of bloem zodat de fondant niet blijft plakken aan de deegroller. Zet de taart op een mooie schaal.
Rol de fondant uit over de taart. Vouw de fondant met je handen netjes om de taart heen en druk het fondant aan de onderkant goed aan. Snijd voorzichtig de resten weg met een scherp mesje.
Kleur de resterende witte fondant in jouw favoriete kleuren met de Dr. Oetker Kleurstoffen. Maak een paar kleuren.
Pak de gekleurde fondant en rol dit uit in de vorm van een reep. Snijd met een mesje er een reep uit van 1cm breed. Deze is voor de taartdecoratie aan de onderkant van de taart.
Plak de reep met een beetje botercrème vast aan de onderzijde van de taart.
Rol de gekleurde fondant uit en steek hier met de bloemetjes uitstekers bloemetjes uit.
Plak de bloemetjes op de taart met een beetje botercrème.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart