Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Spookjes Cakepops

Super eng, deze cakepop spookjes!

16 stuks

Wat bakervaring gewenst 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Spookjes Cakepops

Voor de cakepops:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
2 eieren
100 g boter
100 ml melk
125 g MonChou
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco (optioneel)

Bakgerei:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
mixer met garden
beslagkom
eierdoos met huishoudfolie (16 holletjes) of een bord met een bakpapiertje erop
lolly-/cakepopstokjes
uitsteekvormpje rond of glas met dunne rand (12-15 cm doorsnede)

Bereiding

Bereiding

1

Bereidingswijze Cakepops:

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: 22 Min.

2

Haal de cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom. Voeg de Mon Chou toe en kneed dit goed door de kruimels. Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 bolletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos (bedekt met huishoudfolie) of op een bord (met bakpapier) en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.

Opstijftijd: 30 Min.

3

Wanneer je Chocoglazuur gebruikt:

Verwarm de zakjes Chocoglazuur volgens aanwijzing op de verpakking. Als je geen chocoglazuur wilt gebruiken kun je het rolfondant ook gewoon over het cakebolletje plakken.

4

Decoreren:

Rol de fondant uit tot een grote plak en steek daar met de ronde uitsteker of het glas cirkels uit. Smeer de cakepop vervolgens aan de bovenkant een beetje in met Topping vanille en leg de cirkel van fondant in het midden op de cakepop. Drapeer de fondant heel losjes om de cakepop heen. Zo krijg je allemaal plooien en vormt zich vanzelf het spookje. Op een glad stuk teken je met een chocostift grappige oogjes en monden zodat het echte spookjes lijken.

5

Haal de cakebolletjes uit de koelkast of vriezer. Giet de gesmolten Chocoglazuur uit de zakjes in een kom. Zet de kom op een pannetje met een laagje bijna kokend water, zodat het glazuur vloeibaar blijft. Zorg ervoor dat de kom diep genoeg is om het cakebolletje er helemaal in onder te dompelen.

6

Doop 1 cm van het lollystokje in de Chocoglazuur. Prik het cakebolletje op het stokje. Doordat het cakebolletje nog koud is, stolt de Chocoglazuur snel en zit het stokje goed vast in het cakebolletje. Doe dit met alle cakebolletjes en laat ze een kwartier staan om uit te harden.

Voedingswaarden Voor het recept Spookjes Cakepops

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 14004kJ
3500kcal
947kJ
237kcal
Vet 318g 22g
Koolhydraten 46g 3.1g
Eiwit 92g 6.2g