Flag

Speculaas

1 stuk
Gemakkelijk
20
Maak nu lekker zelf speculaas met dit eenvoudige recept.
Logo Image
Baktips
Heb je geen speculaasplank, dan kun je de speculaas ook met een koekuitstekertje uitsteken.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Benodigdheden
Speculaasplank

Ingrediënten

Voor het speculaas
150 gKristalbloem (Koopmans)
mespuntjezout
75 gbasterdsuiker (donkerbruine)
1 elspeculaaskruiden
1 tlDr. Oetker Backin
100 gboter (harde)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
1

Zo maak je de speculaas

Meng bloem, zout, basterdsuiker, speculaas kruiden en Backin. Snijd de boter in stukjes en voeg deze toe. Kneed het geheel met de hand tot een samenhangend speculaas deeg. Zet het speculaas deeg minstens 2 uur in de koelkast.

Baktijd: ongeveer 10 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

2

Bestuif een speculaas plank met bloem of maïzena, druk het speculaas deeg in de openingen en maak de bovenkant glad met de achterkant van een mes.

3

Sla de speculaas op de plank en leg de speculaas koekjes op de bakplaat. Bak de speculaas in het midden van de oven.

Baktips

  • Heb je geen speculaasplank, dan kun je de speculaas ook met een koekuitstekertje uitsteken.