Flag

Sneeuwman Carrot Cake

8 taarten
Gemakkelijk
20
Laura's Bakery maakt dit recept: ,,met de originele smaak van carrotcake en de variatie van de sneeuwpop is het een echte kersttaart geworden.''
Logo Image
Baktips
Smeer de Carrot Cake pas af met frosting wanneer je de taart bijna gaat serveren.
Baktips
Dit recept is gemaakt door Laura's Bakery (http://www.laurasbakery.nl/)
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de Sneeuwman Carrot Cake
1sinaasappel
140 grozijnen
125 mlzonnebloemolie
115 gvolkorenmeel
1 tlDr. Oetker Backin
1 tlDr. Oetker Baksoda (Backing soda)
1 tlkaneel (flinke)
140 gbasterdsuiker (donkere)
280 gwortels (fijngeraspt)
2eieren
115 gZelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
Voor de roomtopping
100 gMonChou
100 gkwark
3 elpoedersuiker
0,5 tlsinaasappelrasp
1 tlcitroensap
Extra nodig
1springvorm (15 cm)
1bakpapier (voor het verhogen van de vorm)
fondant oranje en zwarte

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Baksoda (Backing soda)
1

Voorbereiden

Verwarm de oven voor.

Baktijd

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

2

Carrot Cake maken

Rasp de sinaasappel en pers 3 el sap eruit. Schenk het sap over de rozijnen in een kom, roer de sinaasappelrasp erdoor en laat dit wellen terwijl je het Carrot Cake beslag maakt.

3

Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

4

Meng het volkerenmeel met zelfrijzend bakmeel met de Backin, Baksoda en kaneel.

5

Splits een van de eieren. Doe het eiwit in een kleine kom en het eigeel in een grote kom. Voeg het andere ei toe aan het eigeel en voeg de basterdsuiker toe. Klop dit 2 minuten tot het dik en schuimig is.

6

Schenk de zonnebloemolie hier langzaam bij en blijf op lage snelheid mixen tot het goed gemengd is.

7

Voeg het bloemmengsel toe en roer het voorzichtig door met een grote lepel of een rubber spatel.

8

Doe het extra beetje Backin bij het eiwit en klop dit tot zachte pieken.

9

Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog. Roer de geraspte wortel en de rozijnen door het bloemmengsel. Spatel het opgeklopte eiwit er luchtig door en schenk alles dan in het bakblik.

10

Carrot Cake bakken

Bak de Carrot Cake in ongeveer 1 uur gaar.

11

Laat de Carrot Cake 5 minuten in het bakblik afkoelen. Verwijder daarna de vorm en laat de Carrot Cake verder afkoelen op een rooster.

12

Decoreren

Wanneer de Carrot Cake helemaal is afgekoeld, kun je de frosting en decoratie maken. Van zwarte fondant of marsepein draai je kleine balletjes voor de ogen en mond van de sneeuwman. Met de oranje marsepein maak je de neus.

13

Doe 100 g MonChou in een kom en mix deze met een mixer met garden glad. 

14

Voeg de kwark, poedersuiker, sinaasappelrasp en citroensap toe en mix het geheel op de hoogste stand 1 minuut tot een gladde, romige topping.

15

Plaats de Carrot Cake met de platte kant naar boven. als de bult op de andere kant erg groot is, kun je hem eventueel een beetje recht bijsnijden. Met een mes of spatel smeer je de Carrot Cake rondom helemaal in met frosting. Wanneer je de Carrot Cake helemaal bedekt hebt, kun je het gezichtje van de sneeuwman maken.

Baktips

  • Smeer de Carrot Cake pas af met frosting wanneer je de taart bijna gaat serveren.
  • Dit recept is gemaakt door Laura's Bakery (http://www.laurasbakery.nl/)