Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Sinaasappelkwarktaart

Lekkere, frisse en luchtige kwarktaart met sinaasappelsmaak, versierd met slagroom en nougatine.

Ongeveer (minimum) 10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sinaasappelkwarktaart

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
50 g boter
400 ml sinaasappelsap
500 ml slagroom (2x 250 ml)
30 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Nougatine

Mixer met garden

Springvorm 24 cm

Steelpannetje

Bereiding

Bereiding

1

Bereidingswijze:

Bereid de kruimelbodem volgens de aanwijzingen op het pak.

2

Doe de sinaasappelsap en de taartmix in een beslagkom en klop dit met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met een mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem. Plaats de kwarktaart 2½ uur in de koelkast.

Opstijftijd: 150 Min.

3

Klop de slagroom stijf en bestrijk de zijkant van de kwarktaart met de slagroom. Bedruk de rand vervolgens met Dr. Oetker Nougatine. Decoreer de kwarktaart vervolgens met toefjes slagroom.

Voedingswaarden Voor het recept Sinaasappelkwarktaart

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 50222kJ
11978kcal
884kJ
211kcal
Vet 999.99g 20g
Koolhydraten 342g 6g
Eiwit 78g 1.4g