Flag

Sinaasappel Chocoladetaart met Cointreau

12 taartpunten
Gemiddeld
45
Een hemelse mix van zachte sinaasappel, rijke chocolade en een vleugje Cointreau, bekroond met een verrukkelijke meringue.
Logo Image
Baktips
Gebruik voor het ontvetten van de beslagkom en de garden afwasmiddel met heet water.
Baktips
Ei scheiden: breek de schaal van het ei in 2 helften. Giet de dooier heen-en-weer tussen de 2 eierschalen waarbij je het eiwit langzaam in een vetvrij schaaltje laat lopen. Ga door tot de dooier achterblijft.
Baktips
Je kunt de rasp van een halve sinaasappel ook door de meringuemix scheppen voordat je deze over de taart verdeelt en in de oven schuift.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de chocoladetaart
200 gbloem
1 elcacao
sinaasappelsap van een halve sinaasappel
1ei
50 mlCointreau®
100 gmandarijnen op sap
2 tlDr. Oetker Backin
30 gsuiker (fijne)
120 gboter (koud en in stukjes gesneden)
1 zakjeDr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
Voor de schuimlaag
2eiwitten
140 gsuiker
1 elmaizena
Extra nodig
mixer met gardes
beslagkom
kommetje/bakje
citruspers
springvorm Ø 24 cm
steunvulling (bakknikkers of peulvruchten)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom

Bereidingswijze taartbodem

1

Meng bloem, Backin, cacao en 30 g suiker in een kom, voeg de boter toe en snijd de boter met twee messen klein, zodat er kruimels ontstaan. Klop het ei los en voeg het toe. Kneed er snel een kruimelig samenhangend deeg van. Of gebruik een keukenmachine met messen hiervoor.

2

Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

3

Verwarm de oven voor om de bodem te bakken. Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Rol het deeg uit tot een dunne ronde lap van ca. 2 mm dikte en ca. 30 cm in doorsnede. Bekleed hiermee de taartvorm.

Baktijd: 25 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

4

Snijd het deeg langs de rand van de vorm recht af. Leg een stuk bakpapier in de vorm en strooi hierop de steunvulling (bakknikkers of gedroogde peulvruchten). Bak de taartbodem 25 minuten, verwijder na 10 minuten het bakpapier met de steunvulling. Laat de taartbodem helemaal afkoelen.


Sinaasappel curd vulling maken
5

Pers de halve sinaasappel uit (ca. 80 ml) en bewaar de schil voor later. Laat de mandarijnen uitlekken. Vul het sap aan met met de Cointreau en water tot 400 ml, en bereid hiermee de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spatel de uitgelekte mandarijnen voorzichtig door de curd. 

6

Verwarm de oven voor om de bodem met vulling te bakken.

Baktijd: 10 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

7

Verdeel de afgekoelde lemoncurd over de afgekoelde taartbodem.

8

Verdeel de meringue erover en gebruik een vork om piekjes aan te brengen. Zet 5-10 minuten in de oven, zodat de meringue een beetje bruin kleurt. Dit kun je ook doen met een crème brulee brander.


Meringue bereiden
9

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

10

Laat de Lemon meringue pie afkoelen en in de koelkast door en door koud worden.

Positie rooster: Onder

Baktijd: 30 Minuten

Baktips

  • Gebruik voor het ontvetten van de beslagkom en de garden afwasmiddel met heet water.
  • Ei scheiden: breek de schaal van het ei in 2 helften. Giet de dooier heen-en-weer tussen de 2 eierschalen waarbij je het eiwit langzaam in een vetvrij schaaltje laat lopen. Ga door tot de dooier achterblijft.
  • Je kunt de rasp van een halve sinaasappel ook door de meringuemix scheppen voordat je deze over de taart verdeelt en in de oven schuift.