Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op “Meer informatie”. Door verder te gaan op de website of door hiernaast op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld. Meer informatie.

Salted Caramel Popcorn taart

recipe-Salted Caramel Popcorn taart

Voor liefhebbers van karamel en popcorn: een biscuittaart gevuld met Salted Caramel en een topping van karamel popcorn

12 taartpunten

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Salted Caramel Popcorn taart

Voor de taart: :

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water
3 zakjes Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Salted Caramel

Overige voor de topping:

zoute popcorn (karamelsmaak, handje)

Extra nodig: :

springvorm (18-20 cm)
mixer met garden
bakpapier

Bereiding

Bereiding

1

Biscuitbodem bereiden:

Bekleed de bodem van springvorm met bakpapier en sluit de vorm. Verhoog voor deze kleinere hogere taart de bakvorm met een strook bakpapier aan de binnenkant van de vorm. Maak volgens de bereidingswijze op de verpakking het biscuitbeslag.

2

Vul de springvorm met het beslag. Hoe kleiner de springvorm hoe langer de taart nodig heeft om gaar te worden. Je kunt checken of de taart gaar is door met een satestokje te prikken in het midden van de taart. Als deze er schoon uit komt is taart gaar. Laat anders de taart nog 5 á 10 minuten verder bakken.

Elektrische oven: 160°C

Heteluchtoven: 150°C

Inclusief: Midden

Baktijd: 35 - 40 Min.

3

Taart vullen en decoreren:

Laat de taart afkoelen op een rooster. Als de taart afgekoeld is kun je de taart in 3 lagen snijden. Snij hiervoor de taart op 1/3 en op 2/3 door.

4

Verdeel over de twee binnenste lagen een zakje de Dr. Oetker Cake&Taart Salted Caramel. Gebruik voor elke laag net niet het hele zakje . Verdeel daarna het 3e zakje en de restjes over de buitenkant van de taart. Decoreer de taart met de karamel popcorn.

Voedingswaarden Voor het recept Salted Caramel Popcorn taart

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 901kJ
214kcal
1017kJ
242kcal
Vet 5.3g 5.9g
Koolhydraten 35g 40g
Eiwit 4.4g 5g