Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Sachertorte met walnootcreme

Maak nu zelf deze beroemde Sachertorte uit Wenen, heerlijk gevuld met een walnootcrème.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sachertorte met walnootcreme

Voor de sachertorte:

1 pak Dr. Oetker Sachertorte
180 g boter of margarine
3 eieren
75 ml water
3 zakjes Dr. Oetker Walnoten
50 g rozijnen
100 g suiker
1 tl kaneelpoeder
125 ml slagroom
1 tl notenolie
2 el suiker

Amandelmolen of rasp

Steelpannetje

Bereiding

Bereiding

1

Zo maak je de sachertorte:

Bereid en bak de Sachertorte volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking. Laat de sachertorte na het bakken goed afkoelen.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: ongeveer 35 Min.

2

Houd 8-12 mooie walnoten achter (afhankelijk van het gewenste aantal taartpunten). Maal of rasp de rest van de walnoten (ca. 100 g) en de rozijnen fijn voor de vulling. Voeg de suiker en het kaneel toe. Verhit de slagroom al roerende op laag vuur, voeg het notenmengsel toe en roer het glad. Verwarm het mengsel al roerende nog 1 minuut. Laat de crème afkoelen tot deze lauw is.

3

Strooi de achtergehouden walnoten in de steelpan en schep de notenolie erdoor. Zet de pan op middelhoog vuur. Rooster de walnoten onder regelmatig omschudden, zodat ze krokant worden en wat donkerder kleuren. Schep de noten om met 1 el fijne suiker en laat de suiker smelten. Schep de rest van de fijne suiker erdoor. Leg de noten op aluminiumfolie. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken anders plakken ze aan elkaar tijdens het afkoelen.

4

Volg 'Afwerking' op de verpakking, maar vervang de jam door de walnootcrème. Leg de 2 sachertorte lagen op elkaar. Decoreer de sachertorte volgens recept met het glazuur. Garneer de bovenkant van de sachertorte met de gesuikerde walnoten.

Voedingswaarden Voor het recept Sachertorte met walnootcreme

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 26456kJ
6312kcal
1142kJ
272kcal
Vet 499g 22g
Koolhydraten 429g 19g
Eiwit 35g 1.5g