Flag

Sacher torte met glazuur

12 taartpunten
Gemakkelijk
80
De beroemde Weense Sachertorte kun je heel gemakkelijk zelf maken vanaf de basis!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de Sacher torte
170 gchocolade puur
130 gboter of margarine
110 gpoedersuiker
200 gabrikozenjam
6eieren gesplitst
110 gfijne kristalsuiker
1 tlDr. Oetker Bourbon Vanille-extract
130 gtarwebloem
Voor het glazuur
100 mlslagroom
200 gchocolade
35 groomboter
Extra nodig
mixer met gardes
springvormen Ø24 cm
taartzaag of broodmes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille-extract
1

Voorbereiden

Vet de springvorm in met roomboter en bestuif met bloem. 

2

Verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 165 °C

3

Sacher Torte beslag bereiden

Smelt de chocolade au bain-marie. Doe dit door een kom met de chocolade boven een pan met komende water te hangen. 

4

Splits de eieren. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit komt. Anders zal het eiwit niet stijf worden. 

5

Mix de boter, poedersuiker, zout en de vanille extract wit en luchtig. Voeg de eierdooiers een voor een toe. Voeg het volgende eidooier toe als de andere is opgenomen. Roer de gesmolten chocolade voorzichtig toe aan het botermengsel. 

6

Zeef de bloem en vouw/schep de bloem voorzichtig door het mengsel.

7

Mix in een andere kom de eiwitten stijf. Voeg de kristalsuiker toe als het eiwit iets wit wordt. Mix door totdat de eiwitten stijf zijn. (Testje: houdt de kom op z’n kop; blijft het eiwit in de kom dan zijn de eiwitten stijf.) 

8

Vouw/schep als laatste de stijfgeklopte eiwitten door het eidooiermengsel. Giet het beslag in de springvorm. Bak de taart af in 1 uur.

Baktijd: 60 Minuten

9

Laat de taart 10 minuten afkoelen, verwijder de taart uit de springvorm en draai de taart op z’n kop. Zo krijgt de taart een mooi vlakke bovenkant. Laat de taart volledig afkoelen.

10

Sacher Torte vullen

Snijdt de taart horizontaal door de helft. Bestrijk de onderste helft van de taart met de abrikozenjam. Plaats de bovenste helft van de taart terug op de onderste helft van de taart. 

11

Sacher Torte glazuren

Verwarm de slagroom in een pannetje. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe dit in een vuurvaste kom. Giet de warme slagroom op de chocolade en voeg de roomboter toe. Hang de kom boven een pan met heet water. En maak een mooie gladde chocoladeglazuur.