Flag

Roompudding met chocoladesaus

3 - 4 stuks
Gemakkelijk
20
Gek op chocolade? Maak dan deze heerlijke roompudding overgoten met romige chocoladesaus.
Logo Image
Baktips
Leg ter voorkoming van velvorming direct na het koken een stukje plasticfolie op de pudding.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de pudding
1 pakDr. Oetker Kookpudding Room
0,5 mlmelk
Voor de saus
50 gpure chocolade
125 mlslagroom (ongeklopt)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kookpudding Room
1

Bereidingswijze pudding

Maak de inhoud van het pakje met een gedeelte van een ½ liter koude melk aan. Breng de resterende melk al roerende met een garde aan de kook.

2

Neem de pan van het vuur en voeg het aangemaakte puddingpoeder onder goed roeren aan de melk toe.

3

Breng het geheel aan de kook en laat de pudding al roerende 2 minuten op een laag vuur zachtjes doorkoken.

4

Laat deze geheel koud en stijf worden. Stort de pudding op een bord.

5

Bereidingswijze saus

Breek 50 g pure chocolade in stukjes. Laat de chocolade in een steelpan met 125 ml ongeklopte slagroom smelten. Schenk de warme chocoladesaus over de gestorte pudding.

Baktips

  • Leg ter voorkoming van velvorming direct na het koken een stukje plasticfolie op de pudding.