Flag

Regenboog taart

10 - 12 taartpunten
Gemiddeld
60
Daar word je toch vrolijk van: een prachtige Regenboogtaart en helemaal zelf gemaakt. Bekijk hoe je deze Regenboogtaart stap voor stap maakt.
Logo Image
Baktips
Heb je een grotere springvorm van 24 cm? Verdubbel dan de hoeveelheden voor het biscuitbeslag. 2 pakken Dr. Oetker Biscuitmix, 100 ml water en 10 eieren.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de regenboog taartbodem
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren (op kamertemperatuur)
50 mlwater
Dr. Oetker Kleurstoffen
Voor de botercrème
2 zakjesDr. Oetker Botercrème
200 gboter (zacht)
250 mlmelk (koud)
Dr. Oetker Kleurstoffen
Voor decoratie
Dr. Oetker Glittersuiker
Extra nodig
springvorm (20 cm)
5kommen
mixer met gardes
beslagkom

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
1

Zo maak je de regenboog taart

Picture - REGENBOOG_TAART_STAP_2.jpg

Bereid het biscuitbeslag en 1 zakje botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Verdeel het beslag over 3 kommen en de botercrème over 2 kommen. Kleur het biscuitbeslag roze, geel en blauw met de Dr. Oetker kleurstoffen en de botercrème blauw en geel.

2

Gekleurde regenboog taart bakken

Picture - REGENBOOG_TAART_STAP_3.png

Bak iedere kleur biscuitbeslag afzonderlijk één voor één in een spring- of taartvorm in ca. 25 minuten gaar. Haal de biscuitbodems na het bakken uit de vormen en laat deze afkoelen.

Positie rooster: Midden

Baktijd: ongeveer 25 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

3

De regenboog taart stapelen

Picture - REGENBOOG_TAART_STAP_3_1.png
Picture - REGENBOOG_TAART_STAP_4.png

Doe de blauwe biscuitbodem in een schone spring- of taartvorm. Verdeel hierover de gele botercrème. Leg de roze biscuitbodem op de gele botercrème en druk deze licht aan. Verdeel blauwe botercrème over de roze biscuitbodem en leg hierop de gele biscuitbodem, druk deze ook zachtjes aan.

4

De regenboog op de taart

Picture - REGENBOOG_TAART_STAP_5.png

Maak het tweede zakje botercrème volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrijk de taart met de botercrème. Decoreer met gekleurde glittersuiker in de vorm van een regenboog. En klaar is de regenboog taart.

Baktips

  • Heb je een grotere springvorm van 24 cm? Verdubbel dan de hoeveelheden voor het biscuitbeslag. 2 pakken Dr. Oetker Biscuitmix, 100 ml water en 10 eieren.