Flag

Red Velvet in a jar

12 porties
Gemiddeld
40
Red Velvet cake in kleine glazen potjes. Je kunt zo de laagjes red velvet en witte crèmetopping heel mooi zien. Een hele leuke traktatie.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de Red Velvet Cake
1 pakDr. Oetker Red Velvet Cake
2eieren
100 mlslagroom
2 elwater
Voor de topping
100 groomkaas (of zuivelspread)
150 mlslagroom
Extra nodig
12Cupcakevormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
mixer met gardes
spuitzak
8 - 12kleine jampot glaasjes of yoghurt glaasjes
Voor de variatietip (evt.)
jam

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Red Velvet Cake
1

Voorbereiding

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats de cupcakes vormpjes in het muffinbakblik.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Red Velvet Cakebeslag maken

Doe de mix voor Red Velvet Cake samen met de eieren, 2 eetlepels water en 100 ml slagroom in een beslagkom. Roer de massa met een mixer met garden op de laatste stand tot een gladde massa. Klop daarna het geheel 3 minuten op de hoogste (turbo) stand in ca. 3 minuten tot een luchtig beslag.

3

Cakejes bakken

Verdeel het Red Velvetbeslag over de 12 vormpjes. Spoel direct de beslagkom en de garden om met lauw water om rode aanslag te voorkomen. Bak de Red Velvet cakejes in ca. 10-15 minuten gaar en laat ze volledig afkoelen.

Baktijd: 10 - 15 Minuten

4

Roomtopping maken

Doe de toppingmix samen met de rest van de slagroom (150ml) en de roomkaas in een beslagkom. Roer het in ca. ½ minuut op de laagste stand door elkaar totdat de topping iets dikker wordt. Klop de topping in ca. 2 minuten, op de hoogste stand, tot een luchtige crème.

5

Cupcakes in laagjes snijden

Snijd de cupcakes in drieën en snijd er een klein kapje af om te verkruimelen. Verkruimel de kapjes en bewaar de kruimels voor decoratie. Als de cupcake-laagjes nog warm aanvoelen, laat ze dan nog verder goed afkoelen.

6

Glaasjes vullen met laagjes

Vul een spuitzak met de topping. Knip 1,5 cm van de punt. Leg nu in de glaasjes een cupcakelaagje van de volledig afgekoelde Red Velvet Cake en spuit er een laagje topping op van ongeveer 1 cm dik. Leg daar een cakelaagje op. Spuit hier weer een laag crème op. Dek af met laagje Red Velvet Cake, spuit hier nog een kleine toef op en decoreer met wat Red Velvet Cake kruimels. Wil je 12 glaasjes vullen, vervang dan een laagje topping door jam (zie variatietip). Let op: bewaar de glaasjes tot het moment van serveren in de koeling.


Variatietip (voor 12 porties)

Met het Red Velvet Cakebeslag kun je 12 muffins bakken. De crèmetopping is voldoende voor 7-8 potjes. Wil je 12 potjes met Red Velvet Cake maken, vervang dan één laagje topping door jam.