Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Red Velvet cakerol

Steel de show en bak een prachtige Red Velvet cakerol. De witte topping met de rode cake is een prachtig gezicht. Echt een plaatje!

8 porties

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Red Velvet cakerol

Voor de red velvet cake:

1 pak Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake
2 eieren
100 ml slagroom

Voor de roomtopping:

100 g roomkaas of zuivelspread
100 ml slagroom

Voor decoratie:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
poedersuiker

Extra nodig:

bakpapier
mixer met garden
theedoek (schoon)
snijplank

Bereiding

Bereiding

1

Voorbereiding:

Haal de bakplaat uit de oven en leg hier op bakpapier. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: 10 - 15 Min.

2

Beslag voor Red Velvet Cake:

Doe de mix voor Red Velvet Cake samen met de eieren en de helft van de slagroom (100 ml) in een beslagkom. Roer de massa met een mixer met garden op de laagste stand tot een gladde massa. Klop het daarna op de hoogste (turbo) stand in ca. 3 minuten tot een luchtig beslag.

3

Bakken op bakplaat:

Verdeel het beslag op de bakplaat en maak met een lepel een rechthoek van ongeveer 20x30cm met een dikte van ongeveer 1 cm. Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de Red Velvet cake in ca. 10-15 minuten gaar. Spoel direct de beslagkom en de garden om met lauw water om rode aanslag te voorkomen.

4

Bestrooien met poedersuiker:

Leg een schone theedoek op het aanrecht en leg deze zo glad mogelijk neer. Strooi hier royaal poedersuiker over.

5

Cake oprollen (afkoeltijd: minimaal 20 minuten):

Haal de bakplaat uit de oven en leg de cake op de theedoek met het bakpapier aan de bovenkant. Haal het bakpapier er heel voorzichtig af. Rol de cake heel strak op samen met de theedoek erin. Op deze manier gaat de cake niet aan elkaar plakken. Laat dit in minimaal 20 minuten strak opgerold, goed en volledig afkoelen.

6

Roomtopping maken:

Doe de mix voor de topping samen met de rest van de slagroom (100ml) en de roomkaas in een beslagkom. Roer het geheel in ca ½ minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Klop daarna in ca. 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige crème.

7

Red Velvet cakerol vullen met topping (opstijftijd: 2 uur):

Rol de Red Velvet cake met theedoek voorzichtig uit elkaar. Verdeel de topping over de plak. Houd hierbij aan beide zijde zo'n 2.5 cm vrij. Rol de cake nu weer strak en voorzichtig op. Laat de Red Velvet cakerol minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 120 Min.

8

Decoreren met Chocodip:

Verwarm de Choco Dip volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Haal de Red Velvet cakerol uit de koelkast en leg deze op een bord met bakpapier. Maak met de Chocodip streepjes over de cakerol. Laat de Chocodip afkoelen. Plaats de cakerol tot het moment van serveren terug in de koeling. Serveer de Red Velvet cakerol op een mooi bord.

Voedingswaarden Voor het recept Red Velvet cakerol

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1782kJ
428kcal
1563kJ
376kcal
Vet 33g 29g
Koolhydraten 26g 23g
Eiwit 6.3g 5.5g