Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Puddingijsjes

Bijna echt deze ijsjes: ijshoorntjes gevuld met frambozenpudding en versierd met slagroom en discodip.

16 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Puddingijsjes

Voor de ijsjes:

500 ml melk
1 pak Dr. Oetker Kookpudding Frambozen
16 oubliehoorntjes
2 eiwitten
120 g fijne kristalsuiker
1 flesje Dr. Oetker Disco

Bakgerei:

pan met dikke bodem
ijsschep
beslagkom (metaal)
IJsbak

Bereiding

Bereiding

1

Bereidingswijze:

Maak de inhoud van het pakje Kookpudding Frambozen met 100 melk aan. Breng de rest van de melk aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer het puddingpapje erbij. Zet de pan terug op het vuur en kook het al roerend op laag vuur 2 minuten door. Schenk de pudding in een (ijs)bak en laat deze in ca. 3 uur of langer opstijven, eerst buiten de koelkast, later in de koelkast.

2

Klop de eiwitten los in een metalen beslagkom. Zet de kom op een pan met een laagje kokend water, voeg de suiker toe en klop de eiwitten tot stijve pieken, die niet omvallen. Draai de kom regelmatig, om te voorkomen dat de eiwitten gaar worden.

3

Haal de kom van de pan en laat het schuim onder regelmatig omscheppen afkoelen. Schep het schuim in een spuitzak met stervormig mondje.

4

Vul met behulp van een kleine ijstang de oubliehoorntjes met één of twee bolletjes frambozenpudding. Spuit op elk hoorntje een toef eiwitschuim en bestrooi deze met Disco.

Voedingswaarden Voor het recept Puddingijsjes

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 18761kJ
4440kcal
484kJ
115kcal
Vet 47g 1.2g
Koolhydraten 894g 23g
Eiwit 106g 2.7g