Flag

Prosecco kwarktaart

12 taartpunten
Gemakkelijk
165
Met deze luxe champagne- of prosecco kwarktaart kun je er de klok op gelijk zetten dat Oud en Nieuw een succes is!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de champagne kwarktaart
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Naturel
60 gboter of margarine
magere kwark
250 mlslagroom
300 mlchampagne bijv. prosecco
Voor de versiering
1 doosjeDr. Oetker Letters & Cijfers
strooibusDr. Oetker Chocofantasie
Glitterdust (eetbaar) Goudkleurig (ca. 1 eetlepel)
1 tlzonnebloemolie
1 klein stukjepapier in zwart of kleur naar keuze (voor de wijzers)
Extra nodig
springvorm Ø24 cm
steelpan
beslagkom
mixer met gardes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Letters & Cijfers
Picture - Dr. Oetker Chocofantasie
1

Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 75 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer koekjes bodem door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

3

Zet de taartbodem in de koelkast.

4

Champagne kwarkmengsel maken

Breng voor het beste resultaat, 300 ml champagne of prosecco vooraf op kamertemperatuur. De kwark en de slagroom gebruik je direct uit de koeling.

5

Doe de champagne, de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

6

 Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

7

Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.

8

Schenk het taartmengsel over de bodem. Plaats de kwarktaart in de koeling en laat deze minimaal 2½ opstijven.

Opstijftijd: 150 Minuten

9

Versieren

Versier de taart aan de zijkant met de goudkleurige balletjes uit het Chocofantasie. Houd wat balletjes achter voor de tijdsaanduiding tussen de cijfers.

10

Neem uit het doosje Letters en Cijfers de 3, 6, 9 en 12. Maak op een schoteltje een papje van het goudpoeder en de zonnebloemolie. Verf de cijfers met een kwastje goud.

11

Knip uit papier de cijfers van de klok.

12

Leg de cijfers, wijzers en stippen (cijferaanduiding) voorzichtig op de taart.